Cesta na sever Kuwaitu s TOYOTOu CAMRY

Po dvoch vydarených výletoch okolo Kuwaitu sme sa rozhodli pre tretí - posledný do miest, kam sme sa predtým nepozreli. Zväčša pre piesočnú búrku, ktorá zúrila predtým.

Nová diaľnica budovaná na severe

Do tretice sme si zvolili auto TOYOTA CAMRY model 2007 bielej farby. Auto však už svoje prežilo, je to na ňom poznať. Najväčšiu nevýhodu sme zatiaľ spoznali vo forme problémov so svetlami - zrejme po nehode vozidla pravé svetlo svieti priamo do zeme a ľavé tiež nie je nič extra, a teda večer to nie je žiadna sranda.

Cesta bola lemovaná vrakmi áut - už sme si zvykli

Táto cesta bola plánovaná iba na jeden deň - 17. Júl 2009. V podstate Vám neukážeme nič nové, mnoho zo záberov púšte už poznáte, aj diaľnice sú rovnaké, aj autá sú rovnaké, aj piesok je rovnaký.... Celkovo sme to mohli nafotiť niekde za mestom a bolo by. Cool

Pieskovcové skaly vedľa diaľnice

Takže klasika - vypadli sme z hotela, fičali sme si to po 6. okružnej diaľnici smerom na sever až kým sme sa nedostali na jej koniec a pokračovali sme ďalej smerom na Subiy-u.

Kde sa končí diaľnica, pokračuje normálna cesta

Po cestách sme sa dostali až ku elektrárni Subiya. Keďže ďalej nebolo možné pokračovať, tak sme sa otočili a chvíľu sme sa kochali mostom Bubiyan spájajúcim pevninu s ostrovom Bubiyan, kde sa nachádza vojenský priestor. Most je vskutku impozantný ešte škoda, že sa po ňom premávajú iba armádne vozidlá.

Most Bubiyan

Pred vstupom na most stála strážna búdka so závorou a vedľa boli zbytky niekdajších budov. Zrejme pozostatky Iráckej invázie v roku 1990.

Ako to tu vypadalo po invázii Iráku

Ku Iráckej invázii sa ešte dnes vrátime. Nuž, pokochaní mostom sme sa vydali ďalej na sever smerom na Beihaith. Postávajúce palmy pri ceste nás však prinútili si urobiť krátku fotopauzičku.

Vĺčik pod palmou

Cesta cez púšť Vám pripadá ako dlhá a nekonečná. Keby sa neposúval čas a nemenili sa kilometrovníky okolo diaľníc, mohli by ste si myslieť, že veruže aj stojíte. Richard, ktorý taktiež pracuje aj v noci rovnako ako ja, tak onedlho zaklipkal očami a zaspal.

Spiaci Richard

Nuž, tak som občas aj foťák obsluhoval a obdivoval cestu. Spanie na mňa našťastie neliezlo a ani som si ho nemohol dovoliť. Tak sme došli ku Iráckym hraniciam, kde sme sa otočili a zmenili smer na Abdaly.

Farma v časti Abdaly Farms - tu sa pestujú plodiny

Hneď za políčkami s pestovanými plodinami boli políčka iné - ropné. Veže vrtných súprav sa čneli nad planinou a osamotené plamienky posielali svoje lúče do neznámych diaľav...

Ropný vrt - také doma nemáme

Okolo Abdaly Farms sme sa napojili na diaľnicu, ktorá nás po niekoľkých kilometroch doviedla opäť na Irácke hranice. Tu sme tankovali a otočili sa smerom na Kuwait city.

Hranica s Irákom

A tak sme sa diaľnicou viezli smerom do Kuwait city. Nakoľko by ste aj tak reptali, že ukazujem stále to isté, postačí Vám dopravná značkaTongue Out

Diaľnica do Kuwait city

Kuwait city sme sa ešte zastavili v SHARQ shopping centre a odtiaľ sme už uháňali späť na hotel.

Kuwait city

Pred samotným záverom prihodím pár fotografií, ktoré sme ulovili po ceste a ktoré dokumentujú stav Kuwaitu po vpáde Iráckých vojsk. Podobné fotografie nájdete aj v mnohých múzeách, v hale symbolu slobody Kuwaitu - Kuwait towers alebo aj v hale nášho hotela Crown Plaza.

Po Iráckých vojskách ostával obraz skazy

Po Iráckých vojskách ostával obraz skazy

Po Iráckých vojskách ostával obraz skazy

Po Iráckých vojskách ostával obraz skazy

Nuž, čo dodať? Snáď len to, že dúfame, že sa Vám cestovanie v našej spoločnosti po arabskej krajine menom Kuwait páčilo. My sme boli radi, že ste tam s nami mohli byť.


Vozidlo sme si opäť prenajali na dva víkendové dni od spoločnosti National Car Rental Kuwait.

-vĺčik-


.: FOTOALBUM :.