Traditional archery festival Jeseník 2010

Opäť po roku sme zavítali do Českej Vsi u Jeseníku na zaujímavú a trošku netradičnú lukostreleckú súťaž s názvom TRADITIONAL ARCHERY FESTIVAL.

Za Žilinskú lukostreleckú jednotku pri Cechu Terra de Selinan sa zúčastnili:

tradiční strelci: Peťo Bánovec - VLK

Lukáš Kozlík - PSYCHO

noví účastníci: Silvia Sawyer - ANDULKA

Michal Galadík - JOSHUA

už na hoteli...

Rozhodnutie zúčastniť sa súťaže sa formovalo dosť narýchlo, nie všetky veci sa podarilo vybaviť. Moja cesta z Košíc v piatok bola tiež dosť hektická, nakoniec sa to podarilo a tak sme približne o 17:30 vyrážali zo Žiliny. Ešte tankovanie v Bytči sa a jedno neplánované zastavenie a už sme uháňali do Čiech. Naša trasa bola Žilina - Bytča - Rožnov p. Radhoštěm - Valašské Meziříčí - Jeseník n. O. - Odry - Vítkov - Horní Benešov - Bruntál - Karlova Studánka - Jeseník - Česká Ves u Jeseníku. Ubytovanie som síce objednal, ale nepotvrdil vo zmätočnom piatku a tak po príchode sme zistili, že nemáme kde spať. Chvíľu sme hľadali v Českej Vsi až sme narazili na hotel Zlatý Chlum, ktorý nám ponúkol veľmi pekné a cenovo priaznivé ubytovanie. Večer bol už v štádiu príprav na súťaž, dorábania či opravy vecí alebo hier.

Terče pripravené na súťaž aj na rozstrel

Na ďalšie upršané ráno sme sa vrátili na Ranč Orel, kde prebiehala súťaž, zaregistrovali sme sa, zaplatili štartovné a rozstrieľali sa. Našťastie jemný dážď postupne ustával a rovnako sa zbierali aj ďalší súťažiaci, aby to po deviatej hodine všetko začalo.

Privítanie a pokyny pred súťažou

My sme sa vrhli hneď z kraja na 3D okruh. Hneď prvý terč nás prekvapil svojím vzhľadom a niektorých až tak, že zahodili svoje šance. Cestička viedla rôzne kľukato cez les a bola omnoho zaujímavejšia ako minulý rok. Trochu nám síce trvalo, kým sme našli pokračovanie okruhu medzi terčami číslo 8 a 9, ale aspoň sme si prešli les.

Sisa sundáva nejaké malé zviera

Ďalším prekvapením boli lesníci, ktorí sa z čista jasna objavili so svojím vozidlom na lesnej ceste aby nám dosť hrubým spôsobom naznačili, kto je v tomto lese pánom bez opýtania sa. Po vysvetlení, že sme iba účastníci sa s mručaním odobrali aj s obrovským zeleným autom preč.

Celá naša skupina :)

Trocha nás prekvapil terč číslo 27, aj keď sme o ňom vedeli, medzi terčami číslo 9 a 10, ten sme sundali v pohode, trochu sme sa nachodili aj pri hľadaní terča číslo 24, ktorý nebol. A aby to bolo ešte pestrejšie, neváhalo sa pridať aj samotné počasie.

zapisovanie výsledkov na terči 23, to svietilo slnko

Tak čo sa týka počasia, najprv jemne mrholilo, keď sme dorazili na miesto konania súťaže. To ustalo, zdalo sa to byť fajn. Neskôr ešte jemne začalo ale aj to ustalo. O chvíľu už vykuklo slnko, to sme boli ďaleko na trati. Ale ani to dlho netrvalo, zatiahlo sa a začali padať krúpy, ako si istý nemenovaný člen skupiny želal. Tie tiež ustali, zase prišiel dážď. Po ukončení 3D okruhu sme sa presunuli na terčovky (streľba na 18m25m a prístupová streľba po piatich metroch z 30m), ktoré sme strieľali v daždi. Keď sme odchádzali na obed, už snežilo....

tradičné psychické nahlodávanie súperov zo strany našej skupiny nahlodávaním rámov

Pri streľbe na terče sme si pomýlili méty a na terče vo vzdialenosti 25 metrov sme si zapisovali ako z 18 metrov a na bodovačku terčov vo vzdialenosti 25 metrov sme si písali hodnoty strieľania z 30tich metrov. Nuž, po zistení sme to išli prekonzultovať na obed, a nakoniec sme body z 18m bodovačky dali na 25m a 18tku sme si odstrieľali nanovo. To už nepršalo ale doslova lialo, moje šípy boli ako kameň naskrz premočené a tak streľbu z 30tich metrov som len "hádzal" šípy ku terču.

Obedňajšia prestávka

Po odstrieľaní súťažnej časti sme sa nasáčkovali do obchodíku a začali sme si vyberať... Laughing

vyberáme, vyberáme...

Nakoniec sme urobili veľmi dobrý trade. A aby sme sa nenudili, pozreli sme si aj súperov, ktorí sa snažili uloviť posledné body v slabom mrholení...

poslední strieľajúci...

Tak a neveľa času nás delilo od vyhlásenia výsledkov, ktoré z priebežného poradia nakoniec ostali rovnaké. Naša skupina v našej kategórii nakoniec ulovila dve miesta, a to 1. a 3., avšak ani jedno z nich nepatrilo mne. Ja som skončil ako 4., za čo som dostal taštičku so sypanými čajmi Cool Tak budem čajíčkovať...

Psycho preberá diplom a cenu za 3. miesto

A ešte výsledková listina našej kategórie...

výsledková listina

Nuž, po prebratí cien sme si urobili spoločnú foto našej skupinky a nakoľko stále ešte pršalo, sadli sme do auta a rozlúčili sa s týmto čarokrásnym kútikom. Ale to nebolo všetko, na koniec si ešte počkáte...

pohľad z auta na cestu

Cestou späť nás sprevádzalo sneženie, išli sme teda opatrne. Na vrchole kopca medzi obcami Vidly Karlova Studánka sme si dali krátku pauzu, ktorú sme využili na krátku vychádzku do lesa či guľovačku.

netrafiiiil.... :)

snehu čerstvo napadaného tam bolo veru dosť na to, aby sme sa do sýtosti vybláznili pred dlhou cestou domov...

Niekoho ani sneh či guľovačka nerozhádzali

Ďalšou zastávkou na našej ceste bolo Vodné dielo Kružberk. Tu sme si vychutnali slnečné lúče, jasnú oblohu a obrovské množstvo vody okolo nás...

Naša skupina na hrádzi Kružberku

Táto akcia sa hodnotí ako veleúspešná, bolo vynikajúco a aj po počiatočných komplikáciách vyšla skvele. Tešíme sa na ďalší ročník.

No a na komentáre sa teším pod týmto článkom...

-vĺčik-


Súvisiace články:  Traditional archery festival - Jeseník 2009


.: FOTOALBUM :.