Strelci diaľkovej strelby na Lukobraní

V sobotu 25.9.2010 sa konalo Pacovské Lukobranie 2010 pri obci Horná Ves neďaleko mestečka Partizánske. Uvedenú akciu sme si nemohli nechať ujsť a tak sme sa tam objavili aj my z Cechu Terra de Selinan.

Za Žilinskú lukostreleckú jednotku pri Cechu Terra de Selinan sa zúčastnili:

Peťo Bánovec - VLK

Michal Galadík - JOSHUA

Miroslav Hromada

Veronika Špulerová

Ukážka prípravy kórejského luku

Aj keď nám zrovna odchod zo Žiliny nevyšiel podľa plánu, nakoľko sa mi podarilo zaspať, všetko sme stihli bez problémov a s časovou rezervou. Inu, ponáhľať sa treba pomaly, a aj v tomto prípade sa ukázalo, že všetko sa dá stihnúť aj bez prebytočného stresu. Išli sme si užiť lukostreleckú súťaž, predsa.

Zaujímavosťou hneď na začiatku bola ukážka prípravy kórejského luku. Všimnite si na fotke jeho tvar - ej veru, nie je to žiadna sranda ho dostať do streleckej polohy - musíte si to totiž vytvarovať. A tak nám jeho vlastník modeloval luk pred našimi očami. Čo by ste však nepovedali na taký malý lučík, je jeho brutálny dostrel (pri extrémne ľahkých šípoch).

Streľba z kopca na muflóna v kameňolome

Potom prišla na rad samotná súťaž. Kým prvé terče, ktoré sme iba obchádzali, vyzerali dobre, sedmička, z ktorej sme začínali nám už trochu strachu nahnala. Hlavne vzdialenosťou. Ale odstrieľali sme s postúpili na ďalší terč, a ďalší terč...

Tak a tu to máš...

Na každej pozícii sa nám striedavo darilo i nedarilo, šípy končili v terči v krásnych bodových hodnotách i mimo terča rozhádzané navôkol či v stromoch. Náladu sme však nestrácali a užívali si krásneho dňa - občas zafúkal vietor, niekedy spod mraku vykuklo slniečko...

Skupinka od terča číslo 7

Nuž, celé 3D strieľanie - teda strieľanie na makety zvieratiek sme nakoniec úspešne absolvovali. Padli tu nádherné výkony hlášky zapísané do histórie, ako je "vlk, ty nie si zviera" napríklad. laughing

Úspešné zásahy na sove

Spočítané a podtrhnuté - na 3D-čku sme sa nijak extra neblysli, ale neskončili sme ani najhoršie. Nastrieľal som pekných 117 bodov a skončil tak na krásnom 4. mieste v mojej kategórii Primitívnych lukov. Nedal sa zahanbiť ani Michal, a svojou bodovou hodnotou cez 100 skončil rovnako na 4. mieste v jeho kategórii Tradičných lukov.

Za umiestnenie som dostal krásny diplom

Po 3D okruhu sme zajedli výborný gulášik zapíjaný kofolou. Gulášik môžem iba pochváliť, zdlábol som ho celý. A po občerstvení sme si to my - lukostrelci, medzi sebou rozdali v súťaži zvanej Kombat. Inak povedané - kto skôr trafí dva terče z troch, vyhráva, kto prehral - vypadáva.

Duel Veroniky a Mirka

Ja som vypadol hneď v prvom kole, aj keď svoje šance som mal Embarassed. Aspoň som urobil duel zaujímavejší. Spomedzi nás sa najviac blysol Mirko, ktorý nakoniec skončil ako piaty po prehre s Valterom. Je mi jasné, čo musím ešte dotrénovať...

Mirkov duel s Valterom

Po Kombate, kde sme si vzájomne zmerali sily nastal presun na lúku a začali sa časti diaľkovej streľby. Ako prvé sa strieľali turecké terče zvané PUTA vo vzdialenosti 85m.

Streľba na terč vo vzdialenosti 85m

Kto zasiahne terč - vyhráva pivo. Nuž, nakoniec sa to podarilo iba jednému lukostrelcovi. V tejto disciplíne som nebol ďaleko od terča - šípy boli rozosiate v okruhu jedného metra okolo. Chýbala mi tá troška šťastíčka, aby to padlo tam, kam som chcel. Tak snáď nabudúce...

Čo robia lukostrelci po turnaji - predsa hľadajú si šípy!

Po dohľadaní šípov zaletených na túto vzdialenosť sme si merali sily v dostrele na ďalší terč - tentokrát vo vzdialenosti 145m. Tu som už svojim lukom nestrieľal - vyskúšal som si Mirkov luk. Nedolotelo...

Streľba do diaľky

Nebudem napínať - našli sa dvaja strelci, ktorí zdolali tento terč, jeden z nich dokonca dvakrát. Ostatní sa aspoň pobavili na komentári rozhodcu, ktorý sledoval naše výkony a patrične ich komentoval cez vysielačku.

Výber lukov skupiny VINEDI

Záverečná súťaž FLIGHT sa týkala hlavne výrobcov lukov. Hodnotili sa u nás vyrábané luky, ktorými strieľali jednotliví strelci a ich dostrel. Nakoniec sa výrobcom roka stal Daniel, ktorého luk síce samotnú streľbu neprežil (pri poslednom výstrele praskol), ale podal úctyhodný výkon - nejakých 219 metrov. Gratulujeme.

Šťastný strelec dvoch úspešných zásahov

Nuž a nakoniec prišlo vyhodnotenie. Žiadne prekvapenie sa nekonalo - prvé miesto v našej kategórii si ako obvykle odniesol Valter Pajer Gawain. Nuž, budem musieť pilnejšie trénovať. Spomínal som, že výborne sa umiestnil aj Michal z nášho družstva, ktorý rovnako skončil štvrtý a odnášal si diplom LTT lukostrelca - tretie miesto nám ušlo Len Tak Tak... Tongue Out

Víťazi kategórie Primitívnych lukov

Nedala sa zahanbiť ani Veronika - nakoľko žien sa účastní dosť málo, v rámci súťaže si odniesla pekné tretie miesto. Gratulujeme.

Veronika a jej tretie miesto

Nuž, záverom sa ako obvykle patrí poďakovať organizátorom tejto skvelej akcie, na ktorej sa nikto z nás nenudil, stretol mnoho priateľov a s ďalšími novými sa zoznámil, prežil nádherný deň bude sa tešiť na ďalší ročník tejto akcie.

My sme sa cestou do Žiliny zastavili v Bojniciach na pizzu, prebrali zážitky z uplynulého dňa a potom sa za zvukov melódií Yanniho presunuli domov - do Žiliny. Všetci sa už tešíme na ďalší ročník.

Nuž a nejaké tie ďalšie fotečky si pozrite nižšie... 

- vĺča osamotené -


.: FOTOALBUM :.