Legolas v lukostreleckom postoji

Po dvojdňovom zápolení v lukostreľbe na Lukohrátkach sme sa nechali s Vell ukvákať na pokračovanie lučišníckych radovánok v podobe 3D maratónu.


ženy s lukmi sú vďačným objektom na fotenie

Maratón pozostával z dvoch kôl po 28 terčov. Po predchádzajúcich výsledkoch sme neočákavali prevratnú zmenu, pre nás bolo dôležité zúčastniť sa tejto streleckej súťaže. Zastrieľali sme si rekreačnou streľbou.

Občasne sme stáli radu na strelecké stanovište

Vtáky v tŕní dole kopcom nám dali zabrať rovnako ako jelene v húští pod košatými stromami. Naproti tomu pri terčoch, u ktorých išlo o krk (teda o šípy) sme to zvládali vcelku solídne. Súťaž ma ale aj niečo stála - stratu jedného šípu, ktorý mi odrazila malá drzá kuna a ktorý som už nenašiel a ani nikto po nás. Nepomohlo ani ďalšie následné hľadanie.

Honza bol v našej skupine s Vell

Počasie sa vskutku vydarilo, svietilo slniečko, a tak sme si vychutnávali tento závod uprostred krásnej prírody.

Čakanie na uvoľnenie stanovišťa sme si krátili rozhovorom

Mojou základnou, až amatérskou chybou bol výber šípov na začiatku súťaže, kde som obmenil tri šípy nie zrovna vhodné na presnú streľbu a podľa toho vypadala aj moja výsledková listina, ktorá na začiatku zívala bodovou prázdnotou.

Streľali malí a veľkí, muži aj ženy

Vell sme nečakali na vyhlásenie výsledkov, nakoľko ma čakala dlhá cesta domov na Slovensko krížom cez ČR so zastávkou v Pardubiciach. Vell bola po troch dňoch lučišníckych súťaží znavená, ale dúfam, že sa opäť niekedy pripojí.

-vĺčik-


.: FOTOALBUM :.