Jediná žena z lukostrelcov a mušku mala výbornú - tu to bolo za plných 11!!!

V sobotu 13.2.2010 poriadal lukostrelecký klub HUNTER Malá Fatra, ktorý trénuje v chatovej oblasti Žiar v Rajecko-Lesnianskej doline nesúťažné zimné 3D strieľanie.

Psycho sa pripravuje na výstrel

Ak neviete, čo je to 3D lukostreľba, tak vedzte, že sa strieľa na makety zvierat z rôznych vzdialeností. Je to náhrada loveckej lukostreľby bez potreby strieľania na niečo živé, stačí len rozmiestniť v priestore makety zvierat v životných veľkostiach a môže sa ísť na to. Nie je to jednoduché, nakoľko sa lukostreľba trénuje v zásade v hale, kde strieľate v jednej rovine na rôzne vzdialenosti, tu zrazu zistíte, že strieľať na terč menšej veľkosti (ako napríklad bobor) a väčšej vzdialenosti a zároveň dohora nie je vôbec také ľahké, ako sa na začiatku zdá.

Niektoré body sú získané iba s vysokým šťastím

Nuž, za lukostrelcov z Cechu Terra de Selinan sa zúčastnili Psycho Sisa, ja už som registrovaný ako strelec klubu TJ Slávia UVL Košice. Po informácii o tejto ne-súťaži som oslovil Žilinských lukostrelcov, aby sme si išli zastrieľať. Nuž, ako som už povedal, išla Sisa Psycho. Teta nás na novom autíčku doviezla až hore do doliny ku chate Žiar, v okolí ktorej sa strieľalo (kde prebiehajú aj iné súťaže, najznámejší je 3D lukostrelecký dvojdňový maratón v Auguste). Štartovali sme rovno na dráhe po prípravách, kde nám predseda klubu Anton Mihál odovzdal bodovačky, aby sme si mohli zapisovať nastrieľané body.

Sisa na prvej méte

Nuž, už prvý terč nám dal jasne najavo, že to nebude vôbec jednoduché. Najprv brodenie snehom, potom šíp odrazený potvorou čo vypadá ako bobor a následne hrabanie v snehu za stratenými šípmi. Inu, aj o tom je lukostreľba...

Tento terč netrafil nikto z nás - úspešne odrážal šípy

Na ďalších terčoch sa nám už darilo viac, postupne sme tak zdolávali diviakylíškysovylane či rysy. Niektoré terče mali vo zvyku odrážať naše šípy, ja som vďaka moriakovi takto prišiel o jeden skvelý šíp. Nuž, odrazil ho nevedno kam... Sova mi síce tiež vychýlila šíp, ktorý som nenašiel, ale iní hľadači ho našli a lukostrelec z týmu HUNTER Jožko Adamička (majster SR v TRLB kategórii) mi ho neskôr priniesol. Pochvalami nešetril ani nad streľbou jedinej žienky v našej výprave. A myslím, že Sise patrí pochvala zaslúžene.

Jedna z úspešných mét, kde sme bodovali všetcia

Tak sme sa brodili od terča ku terču, postupne zbierali bodíky alebo hľadali šípy zahodené v snehu či v kroví, až kým nás na poslednom terči neprekvapila osádka Red Bull autíčka, ktorí nám venovali Red Bull nápoj, odfotili si nás a pošli ďalej.

Red Bull nás potešil, to sme strieľali posledné šípy

Nuž, nakoniec sme sa išli zohriať do chaty Žiar, kde sme si dali Horúce jabĺčko či skvelý čajík a vyprážaný syr s hranolkami, na ktorý sa nezabudne. Z nášho týmu som vyšiel napokon víťazne s nastrieľaným počtom bodov 64, čo nie je vôbec veľa, ale vzhľadom na tvrdé podmienky to postačuje. Druhá nakoniec skončila Sisa s počtom bodov 39 a za ňou v tesnom závese Psycho s počtom bodov 38. Do Žiliny nás nakoniec odviezlo auto s ľudkami, ktorí prenajímajú chaty na konci Rajeckej Lesnej. Nuž, ďakujeme...

Skvelý čajík na chate Žiar

Zimné strieľanie nám teda vyšlo, bol to skvelý tréning pred samotnou sezónou a pre Sisu prvé súťažné klanie, aby bola pripravená čo má čakať na súťažiach tohto typu. Nuž, záverom len poprajem všetkým lukostrelcom pevnú ruku na tetive a vyslovím poďakovanie organizátorom tohto skvelého 3Dčka.

Luko-hrátky na snehu :)

Samotným záverom ešte pripomeniem, že ďalšie fotografie si môžete pozrieť nižšie.

Späť do doliny sme šlapali v obrovskom fujaku

-vĺčik-


.: FOTOALBUM :.

{gallery}gallery/10_zimne3D{/gallery}